Израел продължава да обстрелва ивицата Газа, съобщава Ройтерс.Атаките идват независимо от засилените призиви

...
Израел продължава да обстрелва ивицата Газа, съобщава Ройтерс.Атаките идват независимо от засилените призиви
Коментари Харесай

Израел срива Газа с тъпи бомби, сочи доклад на разузнаването на САЩ

Израел продължава да обстрелва линията Газа, съобщава " Ройтерс ".

Атаките идват без значение от засилените апели на интернационалната общественост за понижаване на цивилните жертви от бомбардировките и откакто вълна от смъртоносни болести застигна разселените поданици на анклава.

Израел твърди, че атаките му против Газа имат за цел да унищожат " Хамас "  - групировката, чиито бойци нахлуха в страната на 7 октомври, убиха 1200 най-вече цивилни израелци и взеха 240 заложници, съобщи Нюз.бг и Българска телеграфна агенция.

Оттогава Израел съпостави със земята огромна част от палестинския анклав. По данни на здравните управляващи в Газа минимум 18 608 души са били убити, а 50 594 ранени при израелски удари против територията.

По-голямата част от 2,3-милионното население е напуснало домовете си и е уязвимо към разпространилите се болести, като гастроентерит и хепатит А.

" Това, което се случва е, че хората бягат, хората се разселват непрестанно, някои от тях се разселват неведнъж, доста от тях нямат нужните хигиенични консумативи, нямат зимни облекла ", изясни Джулиет Тума, шеф по връзките в Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток.

В момента линията Газа е изправена пред катастрофа за публичното здраве поради колапса на здравната система и разпространяването на заболявания, съобщи филантропичната работа на Организация на обединените нации.

" Хамас " осведоми по-рано през днешния ден, че в центъра на Рафах, в южната част на крайбрежния анклав, 24 души са починали при израелски удар, поразил две къщи.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, който е на посещаване в района и ще бъде в Израел през днешния ден и на следващия ден, ще разиска с израелците нуждата да бъдат по-прецизни в своите удари против цели на " Хамас ", уточни представителят на Белия дом Джон Кърби.

Близо половината от боеприпасите въздух-земя, които Израел е употребявал в Газа във войната си с " Хамас " от 7 октомври насам, са били неуправляеми, известни още като " тъпи бомби ", излиза наяве от нова оценка на разузнаването на Съединени американски щати.

В отчета се показва, че около 40-45% от общо 29 000 муниции въздух-земя, които Израел е употребявал, са били неуправляеми, а останалите са били муниции с точно ориентиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР